به نام خدا
یادداشتی بر یک کمدی کاملا معمولی
معرفی فیلم انتخاب هابسن، اثر دیوید لین، محصول انگلستان ۱۹۵۴
Hobson's Choice 1954
اون موقع که مدرسه میرفتیم توی کتاب ادبیات، بخش ادبیات نمایشی، یه جمله وجود داشت درباره تعریف کمدی که میگفت: کمدی بیان پستیها و رذالتهای انسان است به گونهای که مایه خنده باشد. اگه مثل من از بچگی به فیلم و تئاتر و اینجور چیزا علاقهمند بوده باشین، باید این جمله توی ذهنتون مونده باشه. البته اگه کسی علاقهمند هم نبود خیلی فرقی به حالش نمیکرد، چون سر امتحانات نوبت اول اونقدر باید این جمله رو تکرار میکرد تا از حفظ بشه. آخرش هم نمیتونست حفظ کنه و کف دست یا لای کاغذ مینوشت و میبرد سر جلسه. باری به هر جهت، یادگیری این جملهی کلیدی، خودش توفیق اجباریای بود برای خودش. بگذریم. اما این جمله کوتاه همیشه برای من یک سوال بود که دقیقا مصداق این نوع کمدی چیه؟ کمدی چجوری باید ویژگیهای بد (پستیها و رذالتها) آدمها رو نشون بده. وقتی توی دنیا، بعضیها بیش از حد خودخواه و متکبر اند، بعضیها واقعا زیادی طمع دارن، و بعضیها حاضرن بقیه رو پایین نگه دارن تا موقعیت و جایگاه خودشون حفظ بشه، تکلیف کمدی با این بعضیها دقیقا چیه؟ با این مقدمه و این طرح سوال میتونیم بریم سراغ فیلم کمدی انتخاب هابسن. فیلم فضاسازی خیلی خوبی داره و قرن نوزدهم رو خیلی خوب نشون میده. بازیگر نقش مگی هابسن به عنوان زنی بااراده، دلیر و جسور، نقطه قوت فیلمه. همچنین کاراکتر هنری هابسن به عنوان مردی خودخواه، طماع و متکبر، و همچنین کاراکتر ویلی موسوپ به عنوان مردِ جوانِ معصوم و بیش از حد صاف و صادق رو میشه محور فیلم دونست. در واقع چالش این سه شخصیت هست که فیلم رو شکل میده. فیلم قصه ساده و سرراستی داره که البته ریزهکاریهای خودش رو هم داره. این فیلم رو باید سر فرصت بحث کرد. توی این یادداشت بیشتر قصد معرفی فیلم رو داشتم. حتی اگه این فیلم، کمدی، با تعریفی که گفتم هم نباشه، اما فیلم کمدی خوب و جمع و جوری هست که میشه شب عید دید و لذت برد. دعوت میکنم فیلم رو ببینید تا بشه در موردش بحث کرد. پایان.
معرفی فیلم ماجرای ماتئی اثر فرانچسکو رزی
معرفی فیلم انتخاب هابسن اثر دیوید لین
نقد فیلم اجساد عالیمقامها اثر فرانچسکو رزی
فیلم ,رو ,کمدی ,هابسن ,جمله ,بعضیها ,فیلم رو ,معرفی فیلم ,به عنوان ,این جمله ,بیش از
درباره این سایت